1. Acasa
  2. Bucatarie
  3. Bucataria Romaneasca

Bucataria Romaneasca

Prin intersectarea culturilor, Bucătăria Românească a fost influențată de bucătăria balcanică, germană, sârbească, italiană, turcă și maghiară, dar nu numai, știut fiind faptul că diversitatea gusturilor și rafinamentul preparatelor din toate țările lumii sunt apreciate de marii cunoscători ai tradițiilor popoarelor.

Prin formarea sa daco-romană, cultura gastronomică a poporului român a moștenit numeroase obiceiuri culinare: de la romani vine plăcinta, cuvânt ce a păstrat sensul inițial al termenului latin placenta, turcii au adus ciorba de perișoare, grecii-musaca, bulgarii-zacuscă, iar șnitelul de la austrieci. Bucătăria Românească se identifică cu noțiunea de bucate alese , cu mirosuri atât de îmbietoare, încât chiar și din fotografiile bucatelor românești pare că răzbate aroma lor.

Ceea ce individualizează bucătăria românească este faptul că preparatele sunt ușor de gătit, fără a necesita dotări speciale, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Va invităm, așadar, să gătiți românește!

Posibil sa iti placa

image description
  • Bucatarie

14 LEI

image description
  • Bucatarie

3 LEI

Bacau , Bacau
image description
  • Bucatarie

17 LEI

Bucuresti, Bucuresti
image description
  • Bucatarie

2 LEI